Škola zajedništva

27.11.2023. godine je u Bioekološko-edukacijskom centru „Virovi“ održana završna konferencija projekta „Škola zajedništva“ kojim su Osnovna škola fra Bernardina Tome Leakovića, Bošnjaci te Osnovna škola „Fra Lovro Karaula“ (PŠ Podhum), Livno obilježili završetak uspješne realizacije projekta..

Projekt „Škola zajedništva“ proveden je u sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2023. godinu čiji je nositelj Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Sredstva za provedbu programa planirana su u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2023. godinu. Cilj Programa jest jačanje prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine kroz gospodarsku, socijalnu i demografsku revitalizaciju pograničnog područja te pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, njihovom povratku i ostanku te očuvanju njihove pune ravnopravnosti.

U sklopu projekta „Škola zajedništva“ Osnovna škola fra Bernardina Tome Leakovića, Bošnjaci kao Vodeći partner opremila je i modernizirala svoju školsku kuhinju dok je Osnovna škola „Fra Lovro Karaula“, Livno kao partner u projektu zahvaljujući dobivenim sredstvima izvršila rekonstrukciju dotrajalog sustava grijanja u područnoj školi Podhum.

Realizacijom projekta, uz rješavanje infrastrukturnih potreba obiju škola, sklopljeno je i važno partnerstvo koje će biti dobar temelj buduće suradnje kroz razmjenu pozitivnih iskustava te potencijalne buduće zajedničke projekte.

Partneri u projektu zahvaljuju se Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije kao nositelju programa, Vukovarsko-srijemskoj županiji i Gradu Livnu kao osnivačima koji su financijski podržali realizaciju projekta te Razvojnoj agenciji Vukovarsko-srijemske županije na pružanju stručne pomoći kao i svim drugim dionicima u projektu koji si pridonijeli uspješnoj realizaciji istog.

Izvješće pripremio: Darko Ćoraš, voditelj projekta

Skip to content