preskoči na sadržaj

Osnovna škola fra Bernardina Tome Leakovića Bošnjaci

Login

 

Kalendar
« Listopad 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa
Kako pomažete roditeljima u obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova?


e-novine

  

Priloženi dokumenti:
Crtic 1.wmv

Internet tražilice

Web preglednici

                

Mozilla Firefox    Opera        Google Chrom

                    

         Internet Explorer    Safari

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 1. 2015.

Ukupno: 761952
Danas: 28
Obavijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Briga o udžbenicima i tabletima
Autor: Marko Kovačević, 6. 9. 2022.

Poštovani roditelji, dragi učenici!  

Svi su učenici naše škole dobili besplatne udžbenike, a učenici viših razreda i tablete na korištenje pa ovim putem podsjećam da učenici i roditelji ili skrbnici imaju obvezu i moraju se brinuti o tome da po završetku školske godine udžbenike namijenjene višegodišnjem korištenju i tablete neoštećene vrate školi kako bi ih mogle koristiti i sljedeće generacije (više pod opširnije). Budući da je Općina Bošnjaci financirala nabavu drugih obrazovnih materijala, učenici su prvog dana nastave u školi dobili i druge obrazovne materijale (radne bilježnice, radne materijale, likovne mape, a učenici 5. razreda i geografske atlase).

Zahvaljujemo Općini Bošnjaci na hvale vrijednoj pomoći!


Učenici su obvezni omotati udžbenike i voditi računa o njihovu prijenosu i čuvanju u školi i kod kuće. Zabranjeno je pisati, crtati ili na bilo koji način označavati tekst u udžbenicima koji nisu radnog karaktera*. 

Učenici su prvi nastavni dan svojim potpisom potvrdili preuzimanje udžbenika (za učenike prvog razreda osnovne škole to su učinili roditelji), a roditelji/ skrbnici kasnije (na roditeljskom sastanku) trebaju potpisati i izjavu da su preuzeli udžbenike (ako su preuzeli i tablet potpisom to potvrđuju) te da će ih na kraju nastavne godine, odnosno i prije isteka nastavne godine u slučaju preseljenja učenika u drugu školu, vratiti u uporabnom stanju. 

Ako učenici izgube ili zbog nepažljivog postupanja onemoguće ponovno korištenje udžbenika predviđenih za višegodišnje korištenje, dužni su školi nadoknaditi štetu u iznosu od 50% kataloške cijene udžbenika. Učenik koji ne vrati udžbenike koje je zadužio prethodne školske godine, odnosno ne nadoknadi štetu koja je nastala zbog nepažljivog postupanja neće moći zadužiti udžbenike za novu školsku godinu. Na kraju smo prošle školske godine imali slučajeva izgubljenih i oštećenih udžbenika za koje su roditelji zatim morali nadoknaditi štetu! Na žalost, bilo je i oštećenih tableta čiji su popravak roditelji (ne)odgovornih učenika morali platiti!  

(*Udžbenik radnog karaktera može se upotrebljavati za Hrvatski jezik, Matematiku te Prirodu i društvo od 1. do 4. razreda osnovne škole. Takvi udžbenici u svom sastavu sadrže radne materijale za ostvarenje svih predviđenih ishoda i očekivanja međupredmetnih tema za pojedini razred. Udžbenik radnog karaktera može se upotrebljavati za strane jezike u svim razredima osnovne i srednje škole.)

 

Uporaba, vraćanje i obnavljanje udžbenika definirani su Naputkom o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz Državnoga proračuna.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju