preskoči na sadržaj

Osnovna škola fra Bernardina Tome Leakovića Bošnjaci

Login

 

Kalendar
« Listopad 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa
Kako pomažete roditeljima u obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova?


e-novine

  

Priloženi dokumenti:
Crtic 1.wmv

Internet tražilice

Web preglednici

                

Mozilla Firefox    Opera        Google Chrom

                    

         Internet Explorer    Safari

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 1. 2015.

Ukupno: 761951
Danas: 27
Obavijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Prijava za projekt besplatne prehrane djece koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva za školsku godinu 2022./ 2023.
Autor: Marko Kovačević, 17. 5. 2022.

Poštovani,

Naš osnivač (Vukovarsko-srijemska županija) traži da u što kraćem roku (do 20. svibnja 2022.) javimo broj učenika koji po navedenim kriterijima mogu sudjelovati u projektu osiguravanja besplatne prehrane u školi za djecu koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva Užina za sve VII. Poslani broj učenika bit će fiksan i neće se moći naknadno mijenjati. Stoga molim roditelje da najkasnije do petka 20.5.2022. do 12:00 sati razrednicima 1. - 7. razreda odnosno voditeljici programa predškole prijave djecu za sudjelovanje u projektu.

Više pod opširnije...

 


Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, kao Upravljačko tijelo, objavilo je otvoreni trajni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2022. – 2023.)“, ukupne vrijednosti 30.000.000,00 kn koji će se sufinancirati u okviru Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014. – 2020. iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.

Ciljane skupine su djeca koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva, polaznici su obveznog osnovnoškolskog programa i definirana su kao najpotrebitija prema kriterijima partnerskih organizacija.

Cilj Poziva je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele obroka u javnim osnovnim školama.

Obvezan kriterij ovog Javnog poziva je:

- Djeca iz obitelji koje su korisnice prava na doplatak za djecu:

Dokazni dokumenti u okviru ovog Poziva su:

  • važeće rješenje HZMO-a o priznavanju prava na doplatak za djecu ili
  • važeće rješenje o priznavanju prava na doplatak za djecu izdano od strane nadležne inozemne institucije i pisana izjava korisnika doplatka da ukupni dohodak ostvaren u prethodnoj kalendarskoj godini po članu kućanstva mjesečno ne prelazi 70 % proračunske osnovice, odnosno ne prelazi iznos od 2.328,20 kuna ili
  • potvrda HZMO-a o isplaćenom doplatku za djecu ili
  • uvjerenje HZMO-a o priznatom pravu na doplatak za djecu ili
  • potvrda o visini dohotka i primitka Porezne uprave iz koje je vidljiva isplata dječjeg doplatka

- Dodatni kriteriji - najviše 15% od ukupnog broja djece prijavljene za sudjelovanje u projektu po pojedinoj obaveznoj partnerskoj organizaciji  su: 

  • Djeca iz višečlane obitelji (obitelj s troje i više djece)
  • Djeca iz jednoroditeljskih obitelji
  • Djeca iz obitelji u riziku od siromaštva, koja se po osobnoj procjeni djelatnika škole ili centra za socijalnu skrb, nalaze u nepovoljnim osobnim, socijalnim i materijalnim okolnostima, a razlog nije činjenica da su iz višečlane ili jednoroditeljske obitelji
  • Djeca državljani Ukrajine kojima je priznata privremena zaštita
 
Dokumentacija potrebna za sudjelovanje u projektu nalazi se u privitku ove obavijesti, ali zbog iznimno kratkog roka za prijavu istu možemo prikupiti i naknadno (kao i proteklih godina). Dakle sada tražimo prijavu djece za projekt (broj). Naglašavam da je broj djece fiksan i ne može se naknadno mijenjati stoga je bitno da se svi koji žele/ trebaju sudjelovati u projektu prijave do petka. 
Molim da prijavu djece za projekt vršite isključivo putem razrednika (odnosno odgojiteljice u programu predškole). Neka nam roditelji ne dolaze pojedinačno u školu, u tajništvo jer tako izgubimo pojam o broju prijavljenih... 
[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju