preskoči na sadržaj

Osnovna škola fra Bernardina Tome Leakovića Bošnjaci

Login

 

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Anketa
Kako pomažete roditeljima u obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova?


e-novine

  

Priloženi dokumenti:
Crtic 1.wmv

Internet tražilice

Web preglednici

                

Mozilla Firefox    Opera        Google Chrom

                    

         Internet Explorer    Safari

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 1. 2015.

Ukupno: 711636
Danas: 151
Obavijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
DAN ŠKOLE
Autor: Marko Kovačević, 26. 6. 2020.

Ove smo u svakom pogledu neobične godine primorani zbog virusa COVID-19 drugačije obilježiti Dan škole. Naša je škola u svojoj preko 200 godina dugoj povijesti ove godine doživjela nekoliko povijesnih trenutaka...


Kratko bih se osvrnuo na nastavnu godinu iza nas: na početku nastavne godine školu je pohađalo 247 učenika, a na kraju 246 učenika. Od jeseni taj će broj biti još manji - oko 230. Nastava je ove školske godine realizirana u 175 nastavnih dana. U razrednoj nastavi 47 nastavnih dana je zbog epidemije virusa COVID-19 održano na daljinu, a u predmetnoj nastavi čak je 69 nastavnih dana nastava održana na daljinu (od 16. ožujka do kraja nastavne godine). Zbog dugotrajnog je štrajka nastavna godina produžena, a planirani nenastavni dani prebačeni su u nastavne. Tako nismo imali projektni dan, a Dan škole obilježavamo izvan nastavne godine. Imali smo dan sporta i obilježili smo poklade, Svjetski dan štednje, dočekali sv. Nikolu. Održana je i Božićna priredba. Odustalo se od nekih oblika izvanučioničke nastave. Sve se ove godine pobrkalo… Škola je i ove godine sudjelovala u projektima e-Škola, Školska shema, Užina za sve IV., Naučimo plivati - škola plivanja te projektima osiguravanja podrške učenicima s teškoćama u razvoju u obliku pomoćnika u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika. Škola plivanja zbog epidemije nije realizirana do kraja - njen nastavak je predviđen za jesen.

Nakon netom završene nastavne godine razrednici i razredna vijeća tek će utvrditi opći uspjeh učenika. Učenici s odličnim uspjehom s prosjekom 5,0 i uzornim vladanjem dobit će pohvalnice. Učenici predmetne nastave koji nisu uspješno svladali gradivo iz najviše 4 nastavna predmeta morat će pohađati dopunski nastavni rad. Zbog epidemije su prekinuta i natjecanja i smotre koja bi se trebala nastaviti u jesen. Naši su se učenici i ove godine plasirali na nekoliko županijskih natjecanja, a imali smo predstavnike i na gradskom natjecanju mladih Crvenog križa i nekim sportskim natjecanjima. Ne bih izdvajao najbolje plasmane jer su natjecanja prekinuta, otkazana ili odgođena.

Ove su godine učenici 5. i 7. razreda besplatno dobili na korištenje tablete. Tijekom ove je godine u sklopu projekta e-Škole pripremljena infrastruktura za novu bežičnu mrežu u školi, a najavljena je i dostava opreme i stavljanje iste u funkciju od strane CARNet-a tijekom ljetnog odmora učenika. U jesen bi se trebala nastaviti dostava tableta za učenike koji iduće školske godine ulaze u kurikularnu reformu… Nastavili smo i s uređenjem okoline škole: šareno cvijeće i klupe ispred škole, staza uz parkiralište do parka da djeca ne moraju ići cestom (izgradnju staze je financirala Općina Bošnjaci!).

I za iduću će se školsku godinu nabava udžbenika za sve učenike financirati iz državnog proračuna. Ovim putem bih zahvalio Općini Bošnjaci na osiguranim sredstvima u proračunu za kupovinu drugih obrazovnih materijala za sve učenike naše škole, za godinu iza nas i za novu školsku godinu! Roditeljima tako preostaje pobrinuti se samo za bilježnice i ostali pribor.

Već je postala tradicija da nagradimo najuspješnije učenike na Danu škole. Učiteljsko vijeće je na svojoj 12. sjednici, održanoj 26.6.2020. godine donijelo odluku da se za odličan uspjeh i uzorno vladanje tijekom cijelog osmogodišnjeg školovanja knjigom nagrade učenici:

IVA BROČIĆ

DORA KOVAČEVIĆ

MIA BABIĆ

LAURA IVIĆ

BRUNO JOVANOVAC

IVA PRGIĆ

LARA ŠUMANOVAC

DAVID TADIĆ

Učenicima će nagrade biti uručene prilikom podjele svjedodžbi.

Ove ćemo godine dakle drugačije obilježiti Dan škole: bez gostiju, bez priredbe povodom Dana škole, bez uručivanja nagrada najboljim učenicima. Dan škole će se obilježiti sjednicom Učiteljskog vijeća te u virtualnom svijetu pregledom izvannastavnih aktivnosti i drugog rada učenika na mrežnoj stranici škole. 

Nakon kratkog pogleda u prošlost, trebamo se usredotočiti na budućnost: očekuje nas uvođenje informatike kao izbornog predmeta u razrednoj nastavi, kurikularna reforma u gotovo svim razredima i predmetima, nastavak opremanja škole kroz projekt e-Škole, a neizostavno je spominjanje mogućnosti nastavka (povratka) epidemije i samim time i drugačije organizacije nastave, posebne mjere opreza, možda ponovo i nastava na daljinu… Na žalost, neki učenici i roditelji nisu prepoznali potrebu osposobljavanja djece za korištenje informacijske tehnologije koje se u proteklom razdoblju pokazalo kao neophodno kao i učenje drugog stranog jezika pa mnogi nisu iskoristili mogućnost uključivanja u izbornu nastavu informatike u razrednoj nastavi te u 7. i 8. razredu te nastavu engleskog jezika od 4. razreda.

Nastojat ćemo i ubuduće raditi na tome da svima koji borave u školi bude što ugodnije.

U priloženom dokumentu pogledajte kako obilježavamo Dan škole u virtualnom svijetu (poveznice u dokumentu odvest će vas na fotografije, prezentacije ili videozapise).Priloženi dokumenti:
Dan_skole_2020..pdf (3.04 MB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju