preskoči na sadržaj

Osnovna škola fra Bernardina Tome Leakovića Bošnjaci

Login

 

Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Anketa
Kako pomažete roditeljima u obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova?


e-novine

  

Priloženi dokumenti:
Crtic 1.wmv

Internet tražilice

Web preglednici

                

Mozilla Firefox    Opera        Google Chrom

                    

         Internet Explorer    Safari

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 1. 2015.

Ukupno: 701152
Danas: 37
Obavijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
NASTAVAK IZVOĐENJA PROGRAMA PREDŠKOLE
Autor: Marko Kovačević, 21. 5. 2020.

Poštovani roditelji/ skrbnici!

Promjenom epidemiološke situacije u našoj zemlji stvoreni su uvjeti za POVRATAK DJECE UKLJUČENE U PROGRAM PREDŠKOLE u školu od ponedjeljka, 25. svibnja 2020.


Iznimno je važno da su svi roditelji upoznati s Uputama HZJZ-a (Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije covid-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi). Ovdje ćemo istaknuti najvažnije stvari iz spomenutih uputa.

Upute posebno naglašavaju: „Rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštivanje ovih uputa smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u vrtiće i škole.“

Dakle, epidemiolozi su napisali da su škole sigurne. Stoga od ponedjeljka, 25. svibnja 2020., svi roditelji mogu dovesti djecu u predškolu (prema uobičajenom rasporedu skupina).

 • Roditelji ne potpisuju izjave i mogu dovesti/ poslati djecu u školu bez obzira na svoj radni status.
 • Oni roditelji koji još uvijek imaju objektivne ili subjektivne razloge zbog kojih djecu ne žele poslati u školu, mogu i naknadno uključiti dijete u program predškole/ rad skupine.
 • Roditelji/skrbnici dovode djecu samo do ulaza pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 1,5 metra u odnosu na druge roditelje/skrbnike i djecu.
 • Roditelji ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19.
 • Roditelji ne dovode dijete u ustanovu ako dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19.
 • Roditelji/skrbnici dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u školu već se javljaju telefonom voditeljici predškole i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u ustanovu. Ako djeca razviju simptome COVID-19 tijekom boravka u ustanovi, odgojiteljica će odmah obavijestiti roditelje koji u najkraćem roku trebaju doći po dijete.
 • Roditelji se ne okupljaju na ulazu u školsku zgradu.
 • Djeca prije ulaska u prostoriju gdje se izvodi program predškole trebaju oprati ruke tekućom vodom i sapunom. (Nije obavezna dezinfekcija prilikom ulaska u školu.) Djeca toalet koriste jedan po jedan.
 • Preporučeno je poštivanje fizičke udaljenosti od 1,5 metra i što češće pranje ruku.
 • Nastojat ćemo koliko je moguće smanjiti fizički kontakt (bliski kontakt) djece iz jedne odgojno-obrazovne skupine s drugom djecom, roditeljima/starateljima druge djece i drugim djelatnicima ustanove. Iz tog razloga ćemo organizirati početak i završetak programa predškole malo drugačije nego do sada: djecu u ponedjeljak treba dovesti u školu u 8:15. Po njih treba doći u 11:45.
 • U školi će biti organizirana i prehrana. Idući tjedan ćemo napraviti obračun troškova prehrane za ožujak i svibanj.

Ponavljamo: stručnjaci tvrde da su škole sada sigurne. Stoga od ponedjeljka, 25. svibnja 2020., nastavljamo s izvođenjem programa predškole.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju