preskoči na sadržaj

Osnovna škola fra Bernardina Tome Leakovića Bošnjaci

Login

 

Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Anketa
Kako pomažete roditeljima u obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova?


e-novine

  

Priloženi dokumenti:
Crtic 1.wmv

Internet tražilice

Web preglednici

                

Mozilla Firefox    Opera        Google Chrom

                    

         Internet Explorer    Safari

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 1. 2015.

Ukupno: 701151
Danas: 36
Obavijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Raspored nastave za četvrtak, 19.3.2020.
Autor: Marko Kovačević, 18. 3. 2020.

U nastavku donosimo raspored nastave na daljinu za četvrtak, 19.3.2020.


Učenici razredne nastave (1. - 4. razred) i dalje prate nastavu na televiziji (HRT 3) u sljedećim terminima u programu pod nazivom Škola na Trećem:


Razred
 
Termin

                1. razred                
 
            počinje u 8.00 sati               

2. razred
 
počinje u 10.00 sati

3. razred
 
počinje u 13.00 sati

4. razred
 
počinje u 15.00 sati

Učiteljice i učitelji će roditeljima nakon pregledanih TV emisija namijenjenih određenoj skupini učenika poslati dodatne upute za rad. Bude li to moguće, nadovezat će nastavu na TV emisije. Ako se gradivo koje učenici trebaju obraditi razlikuje od onoga emitiranog na televiziji kao i za nastavne predmete za koje nema emisija na televiziji (njemački jezik i vjeronauk) učiteljice i učitelji će putem dogovorenih komunikacijskih kanala pružiti roditeljima informacije o potrebnom radu učenika.

________________________________________________________________

Učenici predmetne nastave (5. - 8. razred) ne trebaju pratiti sadržaj koji isporučuje MZO jer učitelji pripremaju svoja predavanja, tj. isporučuju sadržaj i aktivnost prema uobičajenom rasporedu sati u virtualnim učionicama.

Svakodnevno se suočavamo s poteškoćama s ulaskom (prijavom) u sustav i pristupanjem virtualnim učionicama; kako učenici tako i učitelji! Napominjem stoga da učenici ne moraju nastavu pratiti u realnom vremenu, trebaju samo do 18:00 sati svaki dan potvrditi nazočnost na nastavi i odraditi zadano tijekom dana. Najviše prijava u sustav, a zbog toga i najviše poteškoća ima u prijepodnevnim satima. Učitelji će pokušati svaki dan ujutro dati učenicima upute za rad za svoj nastavni predmet za taj dan, ali je moguće (kao i u srijedu) da ni neki učitelji neće moći pristupiti virtualnim učionicama pa će zadaci biti postavljeni i kasnije.

Nazočnost na nastavi učenici potvrđuju LAJK-om na objavu, kako objavu razrednice/ razrednika tako i svakog drugog učitelja. (Molim pripaziti: Pritiskom LAJK-a dva puta odnosno drugi puta moguće je da se poništi prvotni LAJK!). Svaki izostanak s nastave u virtualnoj učionici roditelj je dužan opravdati razredniku - telefonskim putem ili e-mailom.

Učenici svoja pitanja, odgovore i drugu komunikaciju kako s učiteljima tako i s prijateljima na mreži trebaju vršiti putem poruka u sustavu, ne objavom ili odgovorima na "zidu". Učenici se, na žalost, i dalje ne pridržavaju ovog pravila. Podsjećam da je učiteljica matematike i informatike u sve virtualne učionice postavila upute za slanje poruka putem Yammer-a na računalu i upute za slanje poruka putem aplikacije na mobitelu i tablet uređaju.

Svima nam je ovo izazov, susrećemo se s mnogim poteškoćama, ali vjerujemo da ćemo se uskoro "uhodati" i uspostaviti zaista funkcionalnu i svrsishodnu nastavu na daljinu.

Ponavljam da i u virtualnoj učionici vrijede pravila ponašanja kao da ste na nastavi u školi.

Za sva pitanja možete se obratiti razrednicima, administratorici tableta ili ravnatelju, putem poruka na Yammer-u.

Sretno!

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju