preskoči na sadržaj

Osnovna škola fra Bernardina Tome Leakovića Bošnjaci

Login

 

Kalendar
« Listopad 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa
Kako pomažete roditeljima u obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova?


e-novine

  

Priloženi dokumenti:
Crtic 1.wmv

Internet tražilice

Web preglednici

                

Mozilla Firefox    Opera        Google Chrom

                    

         Internet Explorer    Safari

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 1. 2015.

Ukupno: 761951
Danas: 27
Obavijesti
Europski dan jezika (26. rujna)
Marko Kovačević / datum: 26. 9. 2022. 09:09

Svake se godine 26. rujna obilježava Europski dan jezika. Na taj se dan slavi jezična raznolikost kontinenta s više od 200 jezika i dijalekata, 24 službena jezika EU-a, uključujući hrvatski!

I naši su učenici sa svojim učiteljima promišljali o bogatstvu Europe raznolikošću jezika, koristi poznavanja stranih jezika, o učenju stranih jezika i njihovoj primjeni u životu.

OVDJE pogledajte što su učitelji stranih jezika pripremili s učenicima, a kako se taj dan obilježava u našoj županiji pogledajte u OVOM VIDEU (prilozi iz naše škole počinju u 37. minuti). 


[OPŠIRNIJE]Briga o udžbenicima i tabletima
Marko Kovačević / datum: 6. 9. 2022. 10:14

Poštovani roditelji, dragi učenici!  

Svi su učenici naše škole dobili besplatne udžbenike, a učenici viših razreda i tablete na korištenje pa ovim putem podsjećam da učenici i roditelji ili skrbnici imaju obvezu i moraju se brinuti o tome da po završetku školske godine udžbenike namijenjene višegodišnjem korištenju i tablete neoštećene vrate školi kako bi ih mogle koristiti i sljedeće generacije (više pod opširnije). Budući da je Općina Bošnjaci financirala nabavu drugih obrazovnih materijala, učenici su prvog dana nastave u školi dobili i druge obrazovne materijale (radne bilježnice, radne materijale, likovne mape, a učenici 5. razreda i geografske atlase).

Zahvaljujemo Općini Bošnjaci na hvale vrijednoj pomoći!


[OPŠIRNIJE]Prateće obrazovne mjere Školske sheme
Tanja Babić / datum: 9. 6. 2022. 10:30

Naša je škola već godinama uključena u projekt Školska shema, kojim je svim učenicima jednom tjedno omogućena besplatna konzumacija voća i mlijeka odnosno mliječnih porizvoda jednom tjedno.

7.6.2022. je u sklopu Nacionalne strategije Školska shema voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda s učenicima drugog i trećeg razreda naše škole provedena i obrazovna mjera kušanja voća i mliječnih proizvoda i edukacija o poljoprivredi, zdravim prehrambenim navikama i zaštiti okoliša.

Učenici su kušali razne vrste sira i jabuka. Službenice Ministarstva poljoprivrede razgovarale su s učenicima o dobrobiti mliječnih proizvoda i jabuka u rastu i razvoju mladih osoba. Prezentirani su i kušani svježi sir, tvrdi sir i više sorti jabuka. Učenici su ocijenili sorte jabuka i ukazali na razlike u izgledu i okusu.

Pogledajte fotografije na ovoj poveznici.

Tanja Babić, razrednica 3.a


[OPŠIRNIJE]Rezultati provedenih natjecanja u školskoj godini 2021./ 2022.
Marko Kovačević / datum: 23. 5. 2022. 11:51

Nakon provedenih školskih natjecanja (iz engleskog jezika, geografije, kemije, povijesti, matematike, hrvatskog jezika i njemačkog jezika te natjecanja–izložbe likovnih uradaka (LIK 2022.) i 64. natjecanja mladih tehničara kao i natjecanja „Sigurno u prometu“) dosta se učenika plasiralo na županijsko natjecanje: iz geografije, kemije, povijesti, matematike, hrvatskog jezika, njemačkog jezika, a škola je imala predstavnike i na županijskom natjecanju mladih tehničara, natjecanju-izložbi likovnih uradaka (LIK 2022.) i na natjecanju „Sigurno u prometu“. I naša je Učenička zadruga „Mladost“ sudjelovala na županijskoj smotri učeničkih zadruga. Natjecanje mladih HCK je zbog epidemije otkazano.

Nakon provedenih županijskih natjecanja čak se troje naših učenika probilo do državne završnice! Tako je Antonija Marjanović sudjelovala na državnom natjecanju iz njemačkog jezika te je u svojoj kategoriji zauzela 5. mjesto! A na državnom natjecanju „Sigurno u prometu“ Adrian Vidović je osvojio 10., a Hrvoje Kovačević 15. mjesto.

Od sportskih natjecanja naši su učenici sudjelovali u krosu, futsalu i atletici. Najuspješniji su bili dječaci 5. i 6. razreda kojima je državna završnica u atletici promakla za tek nekoliko stotinki – bili su 2. u našoj županiji. Djevojčice 7. i 8. razreda su na županijskom natjecanju iz atletike zauzele 3. mjesto.

Zahvaljujemo svim učenicima na uloženom trudu kao i predstavljanju naše škole te im od srca čestitamo!


[OPŠIRNIJE]Prijava za projekt besplatne prehrane djece koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva za školsku godinu 2022./ 2023.
Marko Kovačević / datum: 17. 5. 2022. 10:01

Poštovani,

Naš osnivač (Vukovarsko-srijemska županija) traži da u što kraćem roku (do 20. svibnja 2022.) javimo broj učenika koji po navedenim kriterijima mogu sudjelovati u projektu osiguravanja besplatne prehrane u školi za djecu koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva Užina za sve VII. Poslani broj učenika bit će fiksan i neće se moći naknadno mijenjati. Stoga molim roditelje da najkasnije do petka 20.5.2022. do 12:00 sati razrednicima 1. - 7. razreda odnosno voditeljici programa predškole prijave djecu za sudjelovanje u projektu.

Više pod opširnije...

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju