preskoči na sadržaj

Osnovna škola fra Bernardina Tome Leakovića Bošnjaci

Login

 

Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji

Anketa
Kako pomažete roditeljima u obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova?


e-novine

  

Priloženi dokumenti:
Crtic 1.wmv

Internet tražilice

Web preglednici

                

Mozilla Firefox    Opera        Google Chrom

                    

         Internet Explorer    Safari

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 1. 2015.

Ukupno: 711644
Danas: 159
Obavijesti
Povratak svih učenika od 1.2.2021. godine na nastavu uživo, u školi!
Marko Kovačević / datum: 28. 1. 2021. 14:04

Dragi učenici, poštovani roditelji i skrbnici!

Prema odluci osnivača nastava će se od 1. veljače 2021. godine odvijati po Modelu A - nastava u školi za sve učenike od 1. do 8. razreda.

Vraćamo se uobičajenim smjenama pa će tako učenici od 1. do 4. razreda imati idući tjedan nastavu ponovo prijepodne, a učenici će od 5. do 8. razreda u tjednu od 1. do 5. veljače imati nastavu poslijepodne.

Molim za pridržavanje propisanih mjera zaštite zbog epidemije kako bi očuvali svoje i zdravlje ljudi oko nas - sve prema Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./ 2021. i Protokolima vezanim uz organizaciju rada naše škole u uvjetima epidemije!


[OPŠIRNIJE]Bibliobus i dalje staje ispred naše škole!
Marko Kovačević / datum: 11. 1. 2021. 09:59

I u 2021. godini će putujuća knjižnica imati redovito stajalište ispred naše škole.

Pogledajte raspored...


[OPŠIRNIJE]Linije za telefonsko savjetovanje mladih
Marko Kovačević / datum: 29. 12. 2020. 10:31

Središnji državni ured za demografiju i mlade i Hrvatska psihološka komora pokrenuli su telefonske linije za psihološko savjetovanje mladih i podršku u uvjetima pandemije. Više o tome pročitajte OVDJE.


[OPŠIRNIJE]POJAŠNJENJE ZA KORIŠTENJE KARNETA (ULAZNICA) ZA PROJEKT NAUČIMO PLIVATI – ŠKOLA PLIVANJA 2020.
Marko Kovačević / datum: 24. 12. 2020. 09:21

Poštovani polaznici škole plivanja 2020. godine!

Bazena Lenije, Vinkovci dobimo smo objašnjenje da se karneti (ulaznice) koje su polaznici ovogodišnje škole plivanja dobili zbog obustave projekta mogu koristiti cijelu 2021. godinu (nevezano za rok koji piše na njima). Ukoliko se karneti ne iskoriste, mogu poslužiti kao voucher za novi ciklus projekta škole plivanja (Naučimo plivati – škola plivanja 2021., po principu 1 karnet (ulaznica) = 1 ulazak).


[OPŠIRNIJE]Božićna radionica Učeničke zadruge "Mladost"
Marko Kovačević / datum: 22. 12. 2020. 08:37
Učenička zadruga „Mladost“ je ove godine sudjelovala u virtualnom događanju koje je pripremila Hrvatska udruga učeničkog zadrugarstva (HUUZ). 
Voditeljica zadruge, učitelja Nataša Ćoraš je uz pomoć učenice Ene Knežević i kolegice - učiteljice Branke Markanović organizirala malu božićnu radionicu u prostorijama naše škole i pokazala je kako izraditi prekrasne božićne čestitke. Snimljeni materijali su zatim povezani u jednu cjelinu i poslani HUUZ-u. Video božićne radionice u našoj školi pogledajte OVDJE.

[OPŠIRNIJE]Kreativno recikliranje
Marko Kovačević / datum: 8. 12. 2020. 11:52
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je objavio natječaj kojim potiče "dječju kreativnost da na zabavan i zanimljiv način otkriju vrijednosti starih i odbačenih stvari te ih koriste višekratno i tako utječu na smanjenje otpada".
Učenici petog razreda su u sklopu izvannastavne aktivnosti kreativna radionica pod vodstvom učiteljice Nataše Ćoraš napravili božićne ukrase koji krase bor u holu naše škole. 
Radove i proces nastajanja su fotografirali i snimali i sve složili u kratki video kojim su se prijavili na nagradni natječaj.
 
Kako je to sve izgledalo: pogledajte i poslušajte.
 
Iako cilj ove aktivnosti nije bio dobivanje nagrade, od srca im želimo da im se i to dogodi!

[OPŠIRNIJE]Humanost na djelu - "Marijini obroci"
Marko Kovačević / datum: 4. 12. 2020. 13:51

Učenici 7.a razrednog odjela naše škole na poticaj razrednika Antuna Lešića i nakon što su pogledali dokumentarni film o Marijinim obrocima, a uz potporu svojih roditelja prikupili su donaciju od 856,00 kuna čime su osigurali obrok za šestero učenika tijekom cijele školske godine. Ponosni smo na njih!!!

Svi se možemo uključiti i doprinijeti (barem u nekom malom djeliću) boljitku ovoga svijeta...


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
Marko Kovačević / datum: 17. 11. 2020. 12:45

18. studenog obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Večer uoči tog dana upaljenom svijećom na prigodnom mjestu na dostojanstven način, s poštovanjem, odajemo počast svim znanim i neznanim žrtvama Domovinskog rata te ih se na taj način sjetimo i zahvalimo im na slobodi koju danas uživamo.


[OPŠIRNIJE]Razredni projekt 2.a: Dan kruha, Dan jabuka i Dan zahvalnosti za plodove zemlje
Marko Kovačević / datum: 19. 10. 2020. 09:10

Učenici 2.a i učiteljica Tanja Babić razrednim projektom su obilježili Dan kruha, Dan jabuka i Dan zahvalnosti za plodove zemlje. Sve aktivnosti su objedinili u njihovoj prvoj digitalnoj slikovnici, koju možete pogledati u virtualnoj knjižnici naše škole, točnije na ovoj poveznici.


[OPŠIRNIJE]I mi smo dio eTwining-a
Marko Kovačević / datum: 19. 10. 2020. 08:36

ETwinning je jedna od aktivnosti programa Erasmus+.

Portal www.eTwinning.net namijenjen je međunarodnoj suradnji i usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja od predškolskog obrazovanja do srednje škole.

Portal služi nastavnicima i njihovim učenicima za upoznavanje i suradnju s kolegama iz europskih škola kroz različite oblike usavršavanja te rad na zajedničkim virtualnim projektima.

U ovim neizvjesnim vremenima, između nastave u školi i online nastave, naša je škola po prvi put ove godine pristupila toj aktivnosti. Naime, učiteljica hrvatskog jezika, Nevenka Bertić i stručna suradnica, knjižničarka, Karmela Babić aktivno su se uključile u dva projekta u sklopu e Twinninga. Projekt Dan jabuka u trajanju od početka nastavne godine do 20. listopada i projekt Živimo zeleno koji traje cijelu nastavnu godinu.

Na taj način žele promovirati rad naše škole, unaprijediti svoj rad i biti dijelom zanimljivog načina obrazovanja diljem Europe.


[OPŠIRNIJE]Briga o udžbenicima
Marko Kovačević / datum: 14. 9. 2020. 08:52

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Svi su učenici naše škole dobili besplatne udžbenike pa ovim putem podsjećam da učenici i roditelji ili skrbnici imaju obvezu i moraju se brinuti o tome da, nakon završetka školske godine, udžbenike namijenjene višegodišnjem korištenju neoštećene vrate školi kako bi ih mogle koristiti i sljedeće generacije. 


[OPŠIRNIJE]Protokoli vezani uz organizaciju rada škole u uvjetima epidemije
Marko Kovačević / datum: 6. 9. 2020. 21:45

Poštovani roditelji i skrbnici, dragi učenici!

U prilogu donosimo protokole koji su vezani uz organizaciju rada škole u uvjetima epidemije.

Točnije:

- PROTOKOL DOLASKA, ULAZAKA I IZLAZAKA ZA UČENIKE

- PROTOKOL POČETKA I ZAVRŠETKA NASTAVE, KAO I ODMORA ZA RAZREDNE ODJELE

- PROTOKOL KRETANJA HODNICIMA I UPORABE SANITARNIH PROSTORA NAJBLIŽIH UČIONICI i 

- PROTOKOL I NAČIN PREUZIMANJA UDŽBENIKA, DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA I TABLETA


[OPŠIRNIJE]Informacije o organizaciji nastave u školskoj godini 2020./ 2021.
Marko Kovačević / datum: 2. 9. 2020. 15:06

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Bliži nam se početak nastave u novoj školskoj godini. Nadali smo se da smo epidemiju ispratili s krajem prošle nastavne godine. Na žalost, nije tako, pa se moramo dobro pripremiti za početak nastave. Zbog opsežnih priprema tek sada donosimo ove informacije jer ih nismo htjeli objavljivati djelomično pa onda kasnije stalno nadopunjavati. Moguće su ipak još neke male korekcije prije početka nastave, ali i kasnije, o čemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti.

Važno je da roditelji/skrbnici (u daljnjem tekstu: roditelji) i djelatnici budu na vrijeme upoznati s Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./ 2021. i s Modelima i preporukama za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u pedagoškoj/ školskoj godini 2020./ 2021.

U nastavku donosimo izdvojene, po nama najvažnije informacije.


[OPŠIRNIJE]DAN ŠKOLE
Marko Kovačević / datum: 26. 6. 2020. 12:27

Ove smo u svakom pogledu neobične godine primorani zbog virusa COVID-19 drugačije obilježiti Dan škole. Naša je škola u svojoj preko 200 godina dugoj povijesti ove godine doživjela nekoliko povijesnih trenutaka...


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju