preskoči na sadržaj

Osnovna škola fra Bernardina Tome Leakovića Bošnjaci

Login

 

Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Anketa
Kako pomažete roditeljima u obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova?


e-novine

  

Priloženi dokumenti:
Crtic 1.wmv

Internet tražilice

Web preglednici

                

Mozilla Firefox    Opera        Google Chrom

                    

         Internet Explorer    Safari

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 1. 2015.

Ukupno: 703995
Danas: 42
Obavijesti
Razredni projekt 2.a: Dan kruha, Dan jabuka i Dan zahvalnosti za plodove zemlje
Marko Kovačević / datum: 19. 10. 2020. 09:10

Učenici 2.a i učiteljica Tanja Babić razrednim projektom su obilježili Dan kruha, Dan jabuka i Dan zahvalnosti za plodove zemlje. Sve aktivnosti su objedinili u njihovoj prvoj digitalnoj slikovnici, koju možete pogledati u virtualnoj knjižnici naše škole, točnije na ovoj poveznici.


[OPŠIRNIJE]I mi smo dio eTwining-a
Marko Kovačević / datum: 19. 10. 2020. 08:36

ETwinning je jedna od aktivnosti programa Erasmus+.

Portal www.eTwinning.net namijenjen je međunarodnoj suradnji i usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja od predškolskog obrazovanja do srednje škole.

Portal služi nastavnicima i njihovim učenicima za upoznavanje i suradnju s kolegama iz europskih škola kroz različite oblike usavršavanja te rad na zajedničkim virtualnim projektima.

U ovim neizvjesnim vremenima, između nastave u školi i online nastave, naša je škola po prvi put ove godine pristupila toj aktivnosti. Naime, učiteljica hrvatskog jezika, Nevenka Bertić i stručna suradnica, knjižničarka, Karmela Babić aktivno su se uključile u dva projekta u sklopu e Twinninga. Projekt Dan jabuka u trajanju od početka nastavne godine do 20. listopada i projekt Živimo zeleno koji traje cijelu nastavnu godinu.

Na taj način žele promovirati rad naše škole, unaprijediti svoj rad i biti dijelom zanimljivog načina obrazovanja diljem Europe.


[OPŠIRNIJE]Organizacija nastave od 19.10.2020. do 23.10.2020.
Marko Kovačević / datum: 15. 10. 2020. 08:56
Dragi učenici, poštovani roditelji!
 
Nastavu ćemo u idućem tjednu, tj. od 19.10. do 23.10. organizirati kao i ovaj tjedan: 
- učenici razredne nastave (1. - 4. razred) će imati nastavu u školi, PRIJEPODNE
- a učenici predmetne nastave (5. - 8. razred) će imati nastavu na daljinu u virtualnim učionicama u sustavu Teams. Budući da su učenicima 5. i 7. razreda podijeljeni tableti učenici više ne bi trebali imati poteškoća s pristupom internetu i/ ili virtualnim učionicama.
 
Autobusni prijevoz za učenike razredne nastave s Topole i Morganja bit će organiziran kao i ovaj tjedan: 
- dolazak u školu u uobičajeno vrijeme, 
- a povratak u ponedjeljak, četvrtak i petak u 12:20, u utorak i srijedu u 10:40. 
 
Nadamo se da će se epidemiološka situacija u okruženju popraviti i da se svi učenici vraćaju u školu 26.10.2020.!

[OPŠIRNIJE]Projekt osiguravanja školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva
Marko Kovačević / datum: 14. 10. 2020. 08:22

Poštovani roditelji,

Ministarstvo demografije i ove je godine raspisalo natječaj „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“ u okviru Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) s ciljem da sva djeca koja žive na rubu siromaštva imaju makar jedan obrok dnevno u školi. Projektom se osigurava besplatna prehrana u školskoj godini 2020./ 2021. za onu djecu čiji roditelji to ne mogu omogućiti iz vlastitih sredstava, a sve u svrhu smanjenja siromaštva i socijalne nejednakosti kod djece osnovno-školske dobi.

Za potrebe uključivanja u projekt osiguravanja besplatne prehrane učenici trebaju ispunjavati sljedeći kriterij: dijete iz obitelji koji su korisnici prava na doplatak za djecu.

Kao dokaz pripadnosti ciljanoj skupini roditelji/ skrbnici će uz Zahtjev za osiguranjem besplatne prehrane kroz projekt „Užina za sve V“ i Izjavu roditelja/ skrbnika o potrebitosti uključenja djeteta u projekt „Užina za sve V“ dostaviti: pravovaljano Rješenje o priznavanju prava na doplatak za djecu ili potvrdu o primitku doplatka za djecu (izdano u 2020.).  

Ukupni iznos cijelog natječaja je 25.000.000,00 milijuna kuna, a po pojedinom projektu može se odobriti najviše 1.000.000,00 kn.

Stoga Vas molimo da se u što kraćem vremenskom roku prijavite za projekt, jer će zbog ograničenog ukupnog iznosa natječaja proći projekti koji se prvi prijave.

Ako ste zainteresirani za uključivanje djeteta - učenika naše škole u projekt, tj. korisnici ste prava na doplatak za djecu i ne možete djetetu omogućiti prehranu u školi iz vlastitih sredstava, molimo Vas da razredniku iskažete interes (prijavite se) najkasnije do 19.10.2020. godine (ponedjeljak) do 9:00 sati ujutro. Dokumentaciju ćete školi dostaviti kasnije.

Prijavljeni broj djece ne može se mijenjati.

O datumu početka projekta „Užine za sve V“ obavijestit ćemo Vas naknadno.


[OPŠIRNIJE]Prelazak na nastavu na daljinu (5. - 8. razred)
Marko Kovačević / datum: 11. 10. 2020. 16:02

Od ponedjeljka, 12.10.2020., za učenike predmetne nastave naše škole (5. – 8. razred) kreće izvođenje nastave na daljinu. 

Učenici razredne nastave (1. - 4. razred) nastavljaju s nastavom u školi.


[OPŠIRNIJE]Podsjetnik na potrebu mjerenja tjelesne temperature
Marko Kovačević / datum: 24. 9. 2020. 12:08

Čuli smo od učenika da neki učenici ne mjere svakodnevno tjelesnu temperaturu prije odlaska u školu i samim time dovode ostale osobe s kojima borave u istoj prostoriji u školi u rizik od eventualne zaraze u slučaju pojave bolesti.

Molimo stoga roditelje da svakodnevno podsjećaju djecu na potrebu mjerenja tjelesne temperature prije odlaska u školu, radi sigurnosti svih nas. Ili još bolje, ako je to moguće, da im sami izmjere temperaturu.

Podsjećamo da su roditelji dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u ustanovu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u ustanovu, već se javljaju ravnatelju ustanove i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine. Učenici starije dobi sami mjere temperaturu.

Djeci rane i predškolske dobi, učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole, kao i učenicima s teškoćama u razvoju koji svladavaju posebne programe preporuka je da svaki dan prije odlaska u ustanovu roditelj u djetetovu bilježnicu upiše vrijednost izmjerene temperature kod djeteta. Bilježnicu roditelj/dijete donosi sa sobom u ustanovu, a odgojitelj/učitelj svakodnevno provjerava.


[OPŠIRNIJE]Briga o udžbenicima
Marko Kovačević / datum: 14. 9. 2020. 08:52

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Svi su učenici naše škole dobili besplatne udžbenike pa ovim putem podsjećam da učenici i roditelji ili skrbnici imaju obvezu i moraju se brinuti o tome da, nakon završetka školske godine, udžbenike namijenjene višegodišnjem korištenju neoštećene vrate školi kako bi ih mogle koristiti i sljedeće generacije. 


[OPŠIRNIJE]Obavijest o daljnjoj odgodi Škole plivanja
Marko Kovačević / datum: 14. 9. 2020. 07:51

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Prenosimo obavijest s vinkovačkih bazena da se Škola plivanja odgađa do povoljnije epidemiološke situacije.


[OPŠIRNIJE]Protokoli vezani uz organizaciju rada škole u uvjetima epidemije
Marko Kovačević / datum: 6. 9. 2020. 21:45

Poštovani roditelji i skrbnici, dragi učenici!

U prilogu donosimo protokole koji su vezani uz organizaciju rada škole u uvjetima epidemije.

Točnije:

- PROTOKOL DOLASKA, ULAZAKA I IZLAZAKA ZA UČENIKE

- PROTOKOL POČETKA I ZAVRŠETKA NASTAVE, KAO I ODMORA ZA RAZREDNE ODJELE

- PROTOKOL KRETANJA HODNICIMA I UPORABE SANITARNIH PROSTORA NAJBLIŽIH UČIONICI i 

- PROTOKOL I NAČIN PREUZIMANJA UDŽBENIKA, DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA I TABLETA


[OPŠIRNIJE]Informacije o organizaciji nastave u školskoj godini 2020./ 2021.
Marko Kovačević / datum: 2. 9. 2020. 15:06

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Bliži nam se početak nastave u novoj školskoj godini. Nadali smo se da smo epidemiju ispratili s krajem prošle nastavne godine. Na žalost, nije tako, pa se moramo dobro pripremiti za početak nastave. Zbog opsežnih priprema tek sada donosimo ove informacije jer ih nismo htjeli objavljivati djelomično pa onda kasnije stalno nadopunjavati. Moguće su ipak još neke male korekcije prije početka nastave, ali i kasnije, o čemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti.

Važno je da roditelji/skrbnici (u daljnjem tekstu: roditelji) i djelatnici budu na vrijeme upoznati s Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./ 2021. i s Modelima i preporukama za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u pedagoškoj/ školskoj godini 2020./ 2021.

U nastavku donosimo izdvojene, po nama najvažnije informacije.


[OPŠIRNIJE]DAN ŠKOLE
Marko Kovačević / datum: 26. 6. 2020. 12:27

Ove smo u svakom pogledu neobične godine primorani zbog virusa COVID-19 drugačije obilježiti Dan škole. Naša je škola u svojoj preko 200 godina dugoj povijesti ove godine doživjela nekoliko povijesnih trenutaka...


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju