preskoči na sadržaj

Osnovna škola fra Bernardina Tome Leakovića Bošnjaci

Login

 

Kalendar
« Ožujak 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Anketa
Kako pomažete roditeljima u obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova?


e-novine

  

Priloženi dokumenti:
Crtic 1.wmv

Internet tražilice

Web preglednici

                

Mozilla Firefox    Opera        Google Chrom

                    

         Internet Explorer    Safari

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 1. 2015.

Ukupno: 707681
Danas: 13
Obavijesti
Humanost na djelu - "Marijini obroci"
Marko Kovačević / datum: 4. 12. 2020. 13:51

Učenici 7.a razrednog odjela naše škole na poticaj razrednika Antuna Lešića i nakon što su pogledali dokumentarni film o Marijinim obrocima, a uz potporu svojih roditelja prikupili su donaciju od 856,00 kuna čime su osigurali obrok za šestero učenika tijekom cijele školske godine. Ponosni smo na njih!!!

Svi se možemo uključiti i doprinijeti (barem u nekom malom djeliću) boljitku ovoga svijeta...


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
Marko Kovačević / datum: 17. 11. 2020. 12:45

18. studenog obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Večer uoči tog dana upaljenom svijećom na prigodnom mjestu na dostojanstven način, s poštovanjem, odajemo počast svim znanim i neznanim žrtvama Domovinskog rata te ih se na taj način sjetimo i zahvalimo im na slobodi koju danas uživamo.


[OPŠIRNIJE]OBUSTAVA PROJEKTA NAUČIMO PLIVATI - ŠKOLA PLIVANJA 2020.
Marko Kovačević / datum: 26. 10. 2020. 10:15

Draga djeco, poštovani roditelji!

S Vinkovačkih bazena smo dobili obavijest o obustavi škole plivanja. Obavijest se nalazi ovdje.

Bazeni su otvoreni, ali zbog propisanih epidemioloških mjera vezanih za prijevoz djece nisu u mogućnosti nastaviti realizaciju projekta.

Svi polaznici koji su uplatili školu plivanja dobit će karnete koji će biti dostavljeni školi kako bi mogli s roditeljem doći na bazene Lenije u vrijeme kada im odgovara.

Nadamo se novom projektu čim se za to steknu epidemiološki uvjeti!


[OPŠIRNIJE]Razredni projekt 2.a: Dan kruha, Dan jabuka i Dan zahvalnosti za plodove zemlje
Marko Kovačević / datum: 19. 10. 2020. 09:10

Učenici 2.a i učiteljica Tanja Babić razrednim projektom su obilježili Dan kruha, Dan jabuka i Dan zahvalnosti za plodove zemlje. Sve aktivnosti su objedinili u njihovoj prvoj digitalnoj slikovnici, koju možete pogledati u virtualnoj knjižnici naše škole, točnije na ovoj poveznici.


[OPŠIRNIJE]I mi smo dio eTwining-a
Marko Kovačević / datum: 19. 10. 2020. 08:36

ETwinning je jedna od aktivnosti programa Erasmus+.

Portal www.eTwinning.net namijenjen je međunarodnoj suradnji i usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja od predškolskog obrazovanja do srednje škole.

Portal služi nastavnicima i njihovim učenicima za upoznavanje i suradnju s kolegama iz europskih škola kroz različite oblike usavršavanja te rad na zajedničkim virtualnim projektima.

U ovim neizvjesnim vremenima, između nastave u školi i online nastave, naša je škola po prvi put ove godine pristupila toj aktivnosti. Naime, učiteljica hrvatskog jezika, Nevenka Bertić i stručna suradnica, knjižničarka, Karmela Babić aktivno su se uključile u dva projekta u sklopu e Twinninga. Projekt Dan jabuka u trajanju od početka nastavne godine do 20. listopada i projekt Živimo zeleno koji traje cijelu nastavnu godinu.

Na taj način žele promovirati rad naše škole, unaprijediti svoj rad i biti dijelom zanimljivog načina obrazovanja diljem Europe.


[OPŠIRNIJE]Podsjetnik na potrebu mjerenja tjelesne temperature
Marko Kovačević / datum: 24. 9. 2020. 12:08

Čuli smo od učenika da neki učenici ne mjere svakodnevno tjelesnu temperaturu prije odlaska u školu i samim time dovode ostale osobe s kojima borave u istoj prostoriji u školi u rizik od eventualne zaraze u slučaju pojave bolesti.

Molimo stoga roditelje da svakodnevno podsjećaju djecu na potrebu mjerenja tjelesne temperature prije odlaska u školu, radi sigurnosti svih nas. Ili još bolje, ako je to moguće, da im sami izmjere temperaturu.

Podsjećamo da su roditelji dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u ustanovu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u ustanovu, već se javljaju ravnatelju ustanove i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine. Učenici starije dobi sami mjere temperaturu.

Djeci rane i predškolske dobi, učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole, kao i učenicima s teškoćama u razvoju koji svladavaju posebne programe preporuka je da svaki dan prije odlaska u ustanovu roditelj u djetetovu bilježnicu upiše vrijednost izmjerene temperature kod djeteta. Bilježnicu roditelj/dijete donosi sa sobom u ustanovu, a odgojitelj/učitelj svakodnevno provjerava.


[OPŠIRNIJE]Briga o udžbenicima
Marko Kovačević / datum: 14. 9. 2020. 08:52

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Svi su učenici naše škole dobili besplatne udžbenike pa ovim putem podsjećam da učenici i roditelji ili skrbnici imaju obvezu i moraju se brinuti o tome da, nakon završetka školske godine, udžbenike namijenjene višegodišnjem korištenju neoštećene vrate školi kako bi ih mogle koristiti i sljedeće generacije. 


[OPŠIRNIJE]Protokoli vezani uz organizaciju rada škole u uvjetima epidemije
Marko Kovačević / datum: 6. 9. 2020. 21:45

Poštovani roditelji i skrbnici, dragi učenici!

U prilogu donosimo protokole koji su vezani uz organizaciju rada škole u uvjetima epidemije.

Točnije:

- PROTOKOL DOLASKA, ULAZAKA I IZLAZAKA ZA UČENIKE

- PROTOKOL POČETKA I ZAVRŠETKA NASTAVE, KAO I ODMORA ZA RAZREDNE ODJELE

- PROTOKOL KRETANJA HODNICIMA I UPORABE SANITARNIH PROSTORA NAJBLIŽIH UČIONICI i 

- PROTOKOL I NAČIN PREUZIMANJA UDŽBENIKA, DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA I TABLETA


[OPŠIRNIJE]Informacije o organizaciji nastave u školskoj godini 2020./ 2021.
Marko Kovačević / datum: 2. 9. 2020. 15:06

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Bliži nam se početak nastave u novoj školskoj godini. Nadali smo se da smo epidemiju ispratili s krajem prošle nastavne godine. Na žalost, nije tako, pa se moramo dobro pripremiti za početak nastave. Zbog opsežnih priprema tek sada donosimo ove informacije jer ih nismo htjeli objavljivati djelomično pa onda kasnije stalno nadopunjavati. Moguće su ipak još neke male korekcije prije početka nastave, ali i kasnije, o čemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti.

Važno je da roditelji/skrbnici (u daljnjem tekstu: roditelji) i djelatnici budu na vrijeme upoznati s Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./ 2021. i s Modelima i preporukama za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u pedagoškoj/ školskoj godini 2020./ 2021.

U nastavku donosimo izdvojene, po nama najvažnije informacije.


[OPŠIRNIJE]DAN ŠKOLE
Marko Kovačević / datum: 26. 6. 2020. 12:27

Ove smo u svakom pogledu neobične godine primorani zbog virusa COVID-19 drugačije obilježiti Dan škole. Naša je škola u svojoj preko 200 godina dugoj povijesti ove godine doživjela nekoliko povijesnih trenutaka...


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju