preskoči na sadržaj

Osnovna škola fra Bernardina Tome Leakovića Bošnjaci

Login
Tražilica

 

Kalendar
« Veljača 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Anketa
Kako pomažete roditeljima u obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova?


e-novine

  

Priloženi dokumenti:
Crtic 1.wmv

Internet tražilice

Web preglednici

                

Mozilla Firefox    Opera        Google Chrom

                    

         Internet Explorer    Safari

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 1. 2015.

Ukupno: 779755
Danas: 2
 

Učenici se prijavljuju i upisuju u I. razred srednje škole u školskoj godini 2022./ 2023. elektroničkim načinom preko mrežne stranice Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole (u daljnjemu tekstu: NISpuSŠ) https://srednje.e-upisi.hr, a na temelju natječaja za upis koji raspisuju i objavljuju škole.

 

Objavljene su publikacije „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2022./2023. – Idemo u srednju!" za redovite kandidate i kandidate koji upisuju umjetničke programe i odjele za sportaše. Više na naslovnici mrežne stranice Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole.

 

Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2022./ 2023.

Obavještavamo vas da je objavljena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2022./ 2023. Odluka je dostupna ovdje. Dio Odluke svakako se odnosi na rokove prilikom upisa, koji su dostupni ovdje

 

Prijave kandidata u NISpuSŠ počinju u ponedjeljak, 23. svibnja 2022. godine iza 12:00 sati. U prvoj fazi prijava kandidati još nemaju mogućnost odabira obrazovnih programa po školama. Prijava obrazovnih programa bit će moguća od 25. lipnja 2022. godine.

 

Propisana je mogućnost dostave prijavnica za upis u srednju školu i upisnica za srednju školu, kao i ostalih dokumenata važnih za upis (ispunjavanje posebnih uvjeta za upis, pravo na izravni upis, pravo na dodatni bod i dr.) osobno ili elektroničkim putem. Dokumentaciju korisnik može sam učitati u sustav ili dostaviti razredniku koji će je učitati u sustav.

Učenik može sam dohvatiti prijavnicu sa svog sučelja iz sustava NISpuSŠ. Nakon što su učenik i roditelj/ skrbnik ispisali i vlastoručno potpisali prijavnicu, prijavnica se može dostaviti osobno u školu ili elektroničkim putem. Potpisanu prijavnicu korisnik može sam učitati u sustav ili dostaviti razredniku koji će je učitati u sustav. Prijavnicu može učitati i putem mobitela te postupkom drag and drop (povuci i ispusti) na način opisan u Korisničkim uputama za korištenje sustava NISpuSŠ.

Ako učenik i roditelj/ skrbnik nemaju mogućnost ispisati popunjenu prijavnicu (i/ ili kasnije upisnicu), ista će se moći ispisati u školi, a učenik i roditelj/ skrbnik dolaze ju osobno preuzeti u školu (prijavnicu mogu odmah i potpisati).

Škola odnosno razrednik dužan je redovito pratiti elektroničku poštu i ažurno evidentirati zaprimljene prijavnice u NISpuSŠ.

 

S obzirom na važnost zdravstvenih preduvjeta za upis u srednju školu, molimo sve učenike i njihove roditelje/ skrbnike da se dobro upoznaju sa zdravstvenim preduvjetima potrebnim za upis u određeni obrazovni program

Za liječnički pregled za upis u srednju školu ove se godine potrebno prethodno naručiti (dogovoriti termin) na broj telefona: (032) 831-716. Učenici na pregled trebaju ponijeti osobnu iskaznicu, obvezno potvrdu liječnika obiteljske medicine i u slučaju da su liječeni od neke bolesti, dokumentaciju o istom.

Pravilnikom o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole utvrđuju se zajednički, dodatni i posebni elementi i kriteriji za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole u Republici Hrvatskoj. Uslijedile su dvije izmjene spomenutog Pravilnika koje su dostupne ovdje i ovdje. (Pročišćeni tekst je dostupan OVDJE.)

 

Napominjemo da je 1. srpnja 2022. godine krajnji rok za dostavu i unos dokumenata kojima učenici ostvaruju dodatna prava za upis, što uključuje:

- stručno mišljenje službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za učenike sa zdravstvenim teškoćama te

- potvrde za učenike koji žive u otežanim uvjetima obrazovanja uzrokovanim nepovoljnim ekonomskim, socijalnim te odgojnim čimbenicima.

 

Propisani datum za završetak prijave obrazovnih programa i početak ispisa prijavnica je 7. srpnja 2022. godine, a krajnji je rok za zaprimanje potpisanih prijavnica 8. srpnja 2022. godine. 

 

Na ovom linku se nalazi kalkulator bodovaRiječ je o vrlo korisnom alatu pomoću kojeg učenici na jednostavan i brz način mogu izračunati koliko će bodova imati na upisima. Osim preračunavanja prosjeka ocjena iz osnovne škole u bodove za upis srednje škole, Kalkulator od ove godine informira i o minimalnom, maksimalnom te prosječnom broju bodova iz prethodne školske godine potrebnom za upis željenog srednjoškolskog programa.

 

Obavještavamo vas da će se upis učenika u učeničke domove u školskoj godini 2022./ 2023. provoditi elektroničkim putem preko mrežne stranice Informacijskog sustava prijava i upisa u učenički dom domovi.e-upisi.hr. Učenici mogu očekivati aktivno uključenje naše škole i pružanje potpore našim učenicima kako bi uspješno savladali ovaj značajan korak u svome srednjoškolskom obrazovanju. 

 

RAZREDNI ODJELI ZA SPORTAŠE

Obavijest učenicima koji se upisuju u razredne odjele za sportaše da je od 23. svibnja 2022. godine počeo teći rok za iskazivanje interesa za upis u razredne odjele za sportaše u NISpuSŠ-u.

Ako zainteresirani učenici u zadanom roku od 23. svibnja do 31. svibnja 2022. ne iskažu interes, neće biti u mogućnosti ostvariti bodove za upis u razredne odjele za sportaše te se neće moći upisati u razredne odjele za sportaše.

preskoči na navigaciju