preskoči na sadržaj

Osnovna škola fra Bernardina Tome Leakovića Bošnjaci

Login
Tražilica

 

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Anketa
Kako pomažete roditeljima u obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova?


e-novine

  

Priloženi dokumenti:
Crtic 1.wmv

Internet tražilice

Web preglednici

                

Mozilla Firefox    Opera        Google Chrom

                    

         Internet Explorer    Safari

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 1. 2015.

Ukupno: 729473
Danas: 7
 

Objavljene su publikacije „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2021./2022. – Idemo u srednju!"

Sve informacije o postupku prijava i upisa u 1. razred srednje škole za školsku godinu 2021./ 2022. dostupne su u četiri publikacije koje se nalaze na naslovnoj stranici www.upisi.hr s desne strane. Napominjemo da je od iznimne važnosti da ih pročitaju svi učenici osmih razreda.

Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2021./ 2022.

Obavještavamo vas da je objavljena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2021./ 2022. Odluka je dostupna ovdje. Dio Odluke svakako se odnosi na rokove prilikom upisa, koji su dostupni ovdje

Prijave kandidata u NISpuSŠ započele su u ponedjeljak, 24. svibnja 2021. godine. U prvoj fazi prijava kandidati još nemaju mogućnost uvida u ponudu obrazovnih programa po školama. Prijava obrazovnih programa bit će moguća od 25. lipnja 2021. godine.

Propisana je mogućnost dostave prijavnica za upis u srednju školu i upisnica za srednju školu, kao i ostalih dokumenata važnih za upis (ispunjavanje posebnih uvjeta za upis, pravo na izravni upis, pravo na dodatni bod i dr.) osobno ili elektroničkim putem (skenirano ili slikano).

Svaki je razrednik 8. razreda dužan učenicima i roditeljima/ skrbnicima objaviti svoju e-adresu na koju je moguće dostaviti prijavnicu i ostalu dokumentaciju.

Učenik može sam dohvatiti prijavnicu sa svog sučelja iz sustava NISpuSŠ. Nakon što su učenik i roditelj/ skrbnik ispisali i vlastoručno potpisali prijavnicu, prijavnica se može dostaviti osobno u školu ili elektroničkim putem razredniku (skenirana ili slikana).

Ako učenik i roditelj/ skrbnik nemaju mogućnost ispisati popunjenu prijavnicu, ista će se ispisati u školi, a učenik i roditelj/ skrbnik dolaze osobno u školu i vlastoručno potpisuju prijavnicu.

Potpisanu prijavnicu elektroničkim putem može dostaviti samo roditelj/ skrbnik i to s elektroničke adrese koja je za kontakt roditelja/ skrbnika navedena u e-Dnevniku. Ako je roditelj/ skrbnik poslao potpisanu prijavnicu s elektroničke adrese koja nije navedena za kontakt u e-Dnevniku, razrednik treba kontaktirati roditelja/ skrbnika telefonskim putem i provjeriti je li roditelj/ skrbnik doista poslao potpisanu prijavnicu s te adrese.

Škola odnosno razrednik dužan je redovito pratiti elektroničku poštu i ažurno evidentirati zaprimljene prijavnice u NISpuSŠ.

S obzirom na važnost zdravstvenih preduvjeta za upis u srednju školu, molimo sve učenike i njihove roditelje/ skrbnike da se dobro upoznaju sa zdravstvenim preduvjetima potrebnim za upis u određeni obrazovni program

 

Raspored pregleda učenika prije upisa u srednje strukovne škole u Specijalističkoj ordinaciji medicine rada i sporta Doma zdravlja Županja:

Učenici naše škole imaju termin u ponedjeljak, 5. srpnja 2020., od 9:30 do 13:30.

Cijena pregleda je 200 kn.

Potrebna dokumentacija prije pregleda u ambulanti medicine rada:

- osobna iskaznica

- potvrda liječnika obiteljske medicine o bolestima od kojih boluje ili ne

- ukoliko učenik ima neku kroničnu bolest, potrebno je donijeti nalaze nadležnog specijaliste

Molim da se pridržavate rasporeda, a u slučaju promjene ili spriječenosti nazovite 831-716.

 

Pravilnikom o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole utvrđuju se zajednički, dodatni i posebni elementi i kriteriji za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole u Republici Hrvatskoj. Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole objavljen je ovdje.

Napominjemo da je 1. srpnja 2021. godine krajnji rok za dostavu i unos dokumenata kojima učenici ostvaruju dodatna prava za upis, što uključuje:

- stručno mišljenje službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za učenike sa zdravstvenim teškoćama

- potvrde za učenike koji žive u otežanim uvjetima obrazovanja uzrokovanim nepovoljnim ekonomskim, socijalnim te odgojnim čimbenicima, a koji su mogli utjecati na njihov školski uspjeh te

- preporuke Vijeća romske nacionalne manjine za učenike koji su pripadnici romske nacionalne manjine, a žive u uvjetima koji mogli nepovoljno utjecati na njihov školski uspjeh.

Propisani datum za zaključavanje odabira obrazovnih programa i početak ispisa prijavnica je 7. srpnja 2021. godine, a krajnji je rok za zaprimanje potpisanih prijavnica 9. srpnja 2021. godine.

S obzirom da je dozvoljena i mogućnost da učenik i roditelj/ skrbnik osobno donesu potpisanu prijavnicu ili da je u školi ispišu i potpišu, u tom ćemo periodu omogućiti dolazak učenika i roditelja/ skrbnika u školu.

 

Na ovom linku se nalazi kalkulator bodovaRiječ je o vrlo korisnom alatu pomoću kojeg učenici na jednostavan i brz način mogu izračunati koliko će bodova imati na upisima. Osim preračunavanja prosjeka ocjena iz osnovne škole u bodove za upis srednje škole, Kalkulator od ove godine informira i o minimalnom, maksimalnom te prosječnom broju bodova iz prethodne školske godine potrebnom za upis željenog srednjoškolskog programa.

Obavještavamo vas da će se upis učenika u učeničke domove u školskoj godini 2021./ 2022. po prvi put u Republici Hrvatskoj provoditi elektroničkim putem preko mrežne stranice Informacijskog sustava prijava i upisa u učenički dom domovi.e-upisi.hr. Učenici mogu očekivati aktivno uključenje naše pkole i pružanje potpore našim učenicima kako bi uspješno savladali ovaj značajan korak u svome srednjoškolskom obrazovanju. Više informacija uskoro...

RAZREDNI ODJELI ZA SPORTAŠE

Obavijest učenicima koji se upisuju u razredne odjele za sportaše da je od 25. svibnja 2021. godine počeo teći rok za iskazivanje interesa za upis u razredne odjele za sportaše u NISpuSŠ-u.

Ako zainteresirani učenici u zadanom roku od 25. svibnja do 31. svibnja 2021. ne iskažu interes, neće biti u mogućnosti ostvariti bodove za upis u razredne odjele za sportaše te se neće moći upisati u razredne odjele za sportaše.

preskoči na navigaciju