preskoči na sadržaj

Osnovna škola fra Bernardina Tome Leakovića Bošnjaci

Login
Tražilica

 

Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Anketa
Kako pomažete roditeljima u obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova?


e-novine

  

Priloženi dokumenti:
Crtic 1.wmv

Internet tražilice

Web preglednici

                

Mozilla Firefox    Opera        Google Chrom

                    

         Internet Explorer    Safari

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 1. 2015.

Ukupno: 714294
Danas: 1
 

Sve informacije o upisima u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2020./ 2021. dostupne su na mrežnoj stranici upisi.hr, kao i u publikacijama Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2020./ 2021. - Idemo u srednju! dostupnima na navedenoj mrežnoj stranici. Napominjemo da je od iznimne važnosti da ih pročitaju svi učenici osmih razreda.

Od ove godine je propisana mogućnost dostave prijavnica za upis u srednju školu i upisnica za  srednju školu, kao i ostalih dokumenata važnih za upis (ispunjavanje posebnih uvjeta za upis, pravo na izravni upis, pravo na dodatni bod i dr.) osobno ili elektroničkim putem (skenirano ili slikano).

Svaki je razrednik dužan učenicima i roditeljima/ skrbnicima objaviti svoju e-adresu na koju je moguće dostaviti prijavnicu i ostalu dokumentaciju.

Učenik može sam dohvatiti prijavnicu sa svog sučelja iz sustava NISpuSŠ. Nakon što su učenik i roditelj/ skrbnik ispisali i vlastoručno potpisali prijavnicu, prijavnica se može dostaviti osobno u školu ili elektroničkim putem razredniku (skenirana ili slikana).

Ako učenik i roditelj/ skrbnik nemaju mogućnost ispisati popunjenu prijavnicu, ista će se ispisati u školi, a učenik i roditelj/ skrbnik dolaze osobno u školu i vlastoručno potpisuju prijavnicu.

Potpisanu prijavnicu elektroničkim putem može dostaviti samo roditelj/ skrbnik i to s elektroničke adrese koja je za kontakt roditelja/ skrbnika navedena u e-Dnevniku. Ako je roditelj/ skrbnik poslao potpisanu prijavnicu s elektroničke adrese koja nije navedena za kontakt u e-Dnevniku, razrednik treba kontaktirati roditelja/ skrbnika telefonskim putem i provjeriti je li roditelj/ skrbnik doista poslao potpisanu prijavnicu s te adrese.

Škola odnosno razrednik dužan je redovito pratiti elektroničku poštu i ažurno evidentirati zaprimljene prijavnice u NISpuSŠ.

Prijave kandidata u NISpuSŠ započele su u ponedjeljak, 1. lipnja 2020. godine. U prvoj fazi prijava kandidati još nemaju mogućnost uvida u ponudu obrazovnih programa po školama. Prijava obrazovnih programa bit će moguća od 8. srpnja 2020. godine.

S obzirom na važnost zdravstvenih preduvjeta za upis u srednju školu, molimo sve učenike i njihove roditelje/ skrbnike da se dobro upoznaju sa zdravstvenim preduvjetima potrebnim za upis u određeni obrazovni program

Napominjemo da je 13. srpnja 2020. godine krajnji rok za dostavu i unos dokumenata kojima učenici ostvaruju dodatna prava za upis, što uključuje:

- stručno mišljenje službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za učenike sa zdravstvenim teškoćama

- potvrde za učenike koji žive u otežanim uvjetima obrazovanja uzrokovanim nepovoljnim ekonomskim, socijalnim te odgojnim čimbenicima, a koji su mogli utjecati na njihov školski uspjeh te

- preporuke Vijeća romske nacionalne manjine za učenike koji su pripadnici romske nacionalne manjine, a žive u uvjetima koji mogli nepovoljno utjecati na njihov školski uspjeh.

Propisani datum za zaključavanje odabira obrazovnih programa i početak ispisa prijavnica je 22. srpnja 2020. godine, a krajnji je rok za zaprimanje potpisanih prijavnica 24. srpnja 2020. godine.

S obzirom da je dozvoljena i mogućnost da učenik i roditelj/ skrbnik osobno donesu potpisanu prijavnicu ili da je u školi ispišu i potpišu, u tom ćemo periodu omogućiti dolazak učenika i roditelja/ skrbnika u školu.

 

Na ovom linku se nalazi kalkulator bodovaRiječ je o vrlo korisnom alatu pomoću kojeg učenici na jednostavan i brz način mogu izračunati koliko će bodova imati na upisima. Osim preračunavanja prosjeka ocjena iz osnovne škole u bodove za upis srednje škole, Kalkulator od ove godine informira i o minimalnom, maksimalnom te prosječnom broju bodova iz prethodne školske godine potrebnom za upis željenog srednjoškolskog programa.

 

Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./ 2021.

Obavještavamo vas da je objavljena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./ 2021. Odluka je dostupna ovdje. Dio Odluke svakako se odnosi na rokove prilikom upisa, koji su dostupni ovdje

Pravilnikom o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole utvrđuju se zajednički, dodatni i posebni elementi i kriteriji za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole u Republici Hrvatskoj. Objavljeno je Izvješće o provedenom savjetovanju - Savjetovanje sa zainteresiranom javnosti o Nacrtu pravilnika o dopuni Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole i očekuje se objava.

 

OBAVIJEST IZ DOMA ZDRAVLJA ŽUPANJA, AMBULANTE MEDICINE RADA I ŠPORTA:
za pregled učenika na medicini rada za upis u srednju školu potrebno je da se svaki učenik naruči na telefonski broj 831-716.
Učenici na pregled trebaju ponijeti osobnu iskaznicu. Obvezno ponijeti potvrdu liječnika obiteljske medicine i u slučaju da su liječeni od neke bolesti, kao i potrebnu dokumentaciju o istom.

Cijena pregleda iznosi 220kn.

 

 

preskoči na navigaciju