preskoči na sadržaj

Osnovna škola fra Bernardina Tome Leakovića Bošnjaci

Login
Tražilica

 

Kalendar
« Listopad 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa
Kako pomažete roditeljima u obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova?


e-novine

  

Priloženi dokumenti:
Crtic 1.wmv

Internet tražilice

Web preglednici

                

Mozilla Firefox    Opera        Google Chrom

                    

         Internet Explorer    Safari

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 1. 2015.

Ukupno: 761929
Danas: 5
 

Strategija razvoja škole je dokument izrađen na temelju provedenog samovrednovanja škole prije nekoliko godina. Strategija sadržava plan za razvoj određenih područja iz rada škole za razdoblje od 5 školskih godina.

 

1. UVOD

Strategija razvoja naše škole je dokument kojim se želi istaknuti glavne smjernice za unaprjeđenje kvalitete rada škole. Ovaj dokument donosi se na osnovi samovrednovanja škole provedenog krajem 2015. i zaključaka Tima za kvalitetu.

2. VIZIJA

Prije nekoliko godina na ulazu u školu je stajao natpis: „Moja škola - moj drugi dom“.  Želja nam je da svi koji svakodnevno ili često borave u školi taj prostor zajedno s ljudima u njemu doživljavaju kao svoj drugi dom. Kada to postignemo, sudionici odgojno-obrazovnog procesa će biti opušteni, odgovorni, suradljivi i zadovoljni. Zadaća škole je osigurati učenicima stjecanje kompetencija, znanja i vještina koje će ih osposobiti za život i rad u suvremenom društvu, te cjeloživotno učenje, a samim time za novo stanje na tržištu rada. Škola se okreće iskustvenom učenju, odgoju za poduzetništvo (kroz učeničko zadrugarstvo), a pri tome čuva tradicionalnu baštinu zavičaja i razvija digitalne kompetencije.

U nastojanju ostvarivanja vizije naše škole naša je misija:

Priprema učenika za cjeloživotno učenje pomoć je učeniku pri snalaženju na tržištu rada po završenom školovanju. Njegovanjem tolerancije, razvijanjem samopouzdanja i učenjem međusobnom pomaganju nastojimo izgraditi kvalitetne međuljudske odnose, koji bi trebali doprinijeti kvaliteti života naših učenika, kako sada, tako i u odrasloj dobi.

Vizija nam je omogućiti učenicima stjecanje kompetencija za komunikaciju na  materinskom i stranom jeziku, razvijati matematičke kompetencije, digitalne i socijalne kompetencije, sposobnost rješavanja problema, razvijati inicijativnost i poduzetnost, te pripremiti sve sudionike odgojno-obrazovnog procesa za cjeloživotno učenje i timski rad.

 

DEFINIRANJE CILJEVA:

 • nastaviti razvijati pozitivan stav prema školi i školovanju
 • razvojem važnih životnih vještina (socijalne, komunikacijske vještine, digitalne kompetencije, poduzetništvo) pripremati učenike za nadolazeće izazove
 • razvijati odgovornost uvažanjem mišljenja učenika, povećati razinu uključenosti učenika u donošenje odluka vezanih za školu
 • njegovati dobre međuljudske odnose
 • poboljšati kvalitetu znanja i tako ostvariti želje učenika prilikom upisa u kvalitetne srednje škole
 • projektnim aktivnostima razvijati inicijativnost i poduzetnost
 • u nastavu uvoditi novine te raditi na cjeloživotnom usavršavanju učitelja
 • unaprjeđivati rad učeničke zadruge, uključiti što više učenika u rad učeničke zadruge
 • nastaviti s opremanjem škole IKT opremom (ići u korak s tehnološkim razvojem)
 • pojačati povezanost škole s lokalnom samoupravom i drugim školama i ustanovama
 • povećati uključenost roditelja u aktivnosti u školi razvojem izvannastavnih aktivnosti i poticanjem učenika za uključivanjem u iste napraviti prostora za provođenje više vremena učenika izvan učionica (izvan okvira nastave)
preskoči na navigaciju