2020-10-11 16:02:57

Prelazak na nastavu na daljinu (5. - 8. razred)

Od ponedjeljka, 12.10.2020., za učenike predmetne nastave naše škole (5. – 8. razred) kreće izvođenje nastave na daljinu. 

Učenici razredne nastave (1. - 4. razred) nastavljaju s nastavom u školi.

Na žalost, došlo je do pojave virusa među djelatnicima i učenicima naše Škole pa ćemo zato za učenike predmetne nastave (5. – 8. razred) od ponedjeljka, 12. listopada 2020. godine do 23. listopada 2020. godine (idućih 14 dana) organizirati nastavu na daljinu.

Učenicima 7. i 8. razreda je izrečena mjera samoizolacije. Informacije o samoizolaciji možete pronaći na ovoj poveznici.

Molimo roditelje djece kod kojih se pojave simptomi bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, kratkoća daha, otežano disanje, grlobolja, slabost) da se što prije jave telefonom svom izabranom liječniku, koji će na temelju zdravstvenog stanja osobe procijeniti potrebu za eventualnim testiranjem na novi koronavirus te dati savjet za liječenje.

Virus se nije pojavio među učenicima i djelatnicima razredne nastave (1. – 4. razred) pa za njih nije potreban prijelaz na nastavu na daljinu te oni i dalje dolaze u školu i prate nastavu u svojim učionicama. Iznimka su predmeti koje predaju učitelji iz predmetne nastave: njemački jezik i informatika (1. – 4. razred), vjeronauk (1. i 2. razred) te engleski jezik i glazbena kultura (4. razred) – ti će se nastavni predmeti u idućih 14 dana održavati na daljinu, tj. učitelji tih predmeta će putem dogovorenih komunikacijskih kanala poslati roditeljima informacije o potrebnom radu učenika, primjerice, što trebaju pročitati, koje zadatke napraviti iz udžbenika, trebaju li nešto izraditi, nacrtati, izračunati ili razgovarati s roditeljima o nekoj temi.

Zbog krizne situacije oko širenja koronavirusa Škola je za potrebe izvođenja nastave na daljinu za predmetnu nastavu otvorila virtualne učionice u sustavu Teams. U virtualnim učionicama u sustavu Teams, kojemu učenici predmetne nastave pristupaju AAI identitetom (= korisnički podaci dobiveni od CARNet-a, kojima učenici pristupaju e-Dnevniku) učenici će svakoga dana dobiti upute vezano uz korištenje materijala u udžbenicima te samostalni rad, tj. kako odraditi sadržaje potrebne za ostvarivanje nastave taj dan (prema uobičajenom rasporedu). S nastavom u virtualnim učionicama krećemo 12.10.2020. u 8:00 sati ujutro.

Prisutnost učenika na nastavi pratit će se kroz njihove aktivnosti u virtualnoj učionici.

Učenici ne moraju nastavu pratiti u realnom vremenu, trebaju samo do navedenog vremena svaki dan potvrditi nazočnost na nastavi i odraditi zadano tijekom dana. Nazočnost na nastavi učenici potvrđuju reakcijom (npr. palac gore) na objavu svakog pojedinačnog učitelja.

Učenici svoja pitanja, odgovore i drugu komunikaciju kako s učiteljima tako i s prijateljima na mreži trebaju vršiti putem poruka u sustavu, ne objavom ili odgovorima na "zidu".

Upozoravamo učenike na primjerene oblike ponašanja u virtualnom okruženju, što znači da vrijede slična pravila primjerenog ponašanja i ophođenja kao i u učionici.

U slučaju da neki učenik nema mogućnost praćenja nastave na daljinu, tj. nema uređaj preko kojega bi pratio nastavu i izvršavao svoje obveze i/ ili nema pristup internetu o tome treba obavijestiti razrednika pa da vidimo kako možemo pomoći.

Za eventualne dodatne informacije obratite se školi (032/845-502) ili ravnatelju (091/484-6528).


Osnovna škola fra Bernardina Tome Leakovića Bošnjaci