2020-05-18 08:04:14

OBAVIJEST O SISTEMATSKOM PREGLEDU DJECE ZA UPIS U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Prenosimo OBAVIJEST O SISTEMATSKOM PREGLEDU DJECE ZA UPIS U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE Službe za školsku medicinu Županja.

Zbog trenutne epidemiološke situacije i mjera koje se poduzimaju da se spriječi širenje Covid-19 infekcije nismo više u mogućnosti niti imamo dopuštenje da djecu za upis u prvi razred pregledamo u matičnim školama. Stoga će se pregled morati obaviti u školskoj ambulanti u Županji. Djeca trebaju doći u pratnji samo jednog roditelja i točno u termin jer je Dom zdravlja zaključan i sestra će silaziti po pacijenta u točno vrijeme termina. Febrilni (s temperaturom) i oni s respiratornim tegobama (kašalj, teškoće disanja, kratak dah) ne smiju dolaziti. Oni trebaju nazvati školsku ambulantu radi dobivanja novog termina (032/831-588).

Prilikom dolaska u ambulantu roditelj će ispuniti izjavu da prema svojim saznanjima nije bio u riziku od Covid infekcije i da nije trenutno u samoizolaciji. S obzirom da smo ograničeni u broju pacijenata koje smijemo primiti u toku jednog radnog dana pregledi će trajati cijeli šesti i sedmi mjesec. Stoga molimo sve za strpljenje.

Za pregled treba ponijeti:

- obavezno zdravstvenu i cjepnu iskaznicu

- medicinsku dokumentaciju ako dijete boluje od kakve teže bolesti ili je bilo na operativnom zahvatu

- zubnu putovnicu samo ako su već obavili pregled kod stomatologa

Vađenje krvi se odgađa do daljnjeg, isto tako i pregled kod stomatologa za one koji nisu to obavili prije Covid infekcije.

 

Termini za djecu iz Bošnjaka su od 15.6.2020. do 23.6.2020. O točnom danu i vremenu pregleda djeteta roditelji će biti obaviješteni pojedinačno (zbog zaštite osobnih podataka raspored ne objavljujemo javno). Hvala na razumijevanju!


Osnovna škola fra Bernardina Tome Leakovića Bošnjaci