2020-05-11 11:42:10

Školska knjižnica počinje s radom

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Sukladno mjerama stožera Civilne zaštite, preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i smjernicama Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu ovoga tjedna otvaramo vrata naše školske knjižnice, tj. u prostoru knjižnice/ čitaonice omogućit ćemo boravak i ograničeno i kontrolirano zadržavanje korisnika. Knjižnica će biti otvorena ponedjeljkom i četvrtkom od 8:00 do 12:00 sati. 

Zbog mjera zaštite tijekom epidemije virusom COVID-19 prilikom posjeta školskoj knjižnici potrebno se pridržavati posebnih pravila:

1. Roditelji/ skrbnici imaju obavezu izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu prije dolaska u ustanovu. Djeca koja imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 (primjerice u kućanstvu ili u ustanovi) ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaraženi s COVID-19 ne smiju dolaziti u ustanovu. Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u ustanovu.

2. Djecu treba poticati da održavaju distancu (fizičku udaljenost) od druge djece i odraslih - udaljenost od 2 metra.

3. Za djecu se ne preporučuje nošenje zaštitnih maski, ali se provode propisane stroge mjere higijene i dezinfekcije - djecu treba poticati da redovito i pravilno peru ruke prije ulaska u ustanovu, a pri ulasku u knjižnicu obavezno treba dezinficirati ruke!

4. Učenici mogu doći u knjižnicu posuditi knjigu pri čemu vrijedi pravilo „jedan po jedan“ ulaska u knjižnicu: kada jedan korisnik izađe, sljedeći može ući.

5. Korisnik vraća građu na predviđeno mjesto u plastičnu košaricu ili kutiju, a nakon svakog vraćanja građe knjižničar dezinficira radnu površinu.

6. Korisnik ne ulazi u prostor između polica s građom - knjižničar donosi i izdaje građu.

Na temelju bruto površine školske knjižnice dopušteni ukupan broj korisnika u prostoru je maksimalno 8 osoba.

Apeliramo na pridržavanje postavljenih pravila kako bi zaštitili svoje i zdravlje drugih osoba u našoj okolini. Ostanimo dogovorni!


Osnovna škola fra Bernardina Tome Leakovića Bošnjaci