2019-11-22 11:02:56

Obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15.11. - 15.12.2019.)

Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti i ove godine u sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti planira održati niz aktivnosti. Jedna od njih je kviz znanja o ovisnostima među učenicima 7. i 8. razreda.

U našoj je  školi  kviz  proveden među  učenicima 7. i 8. razreda. Učenici 7. razreda su se natjecali u kvizu znanja o ovisnosti pušenja, a učenici 8. razreda u kvizu znanja o ovisnosti o drogama.

Po jedna najuspješnija peteročlana grupa iz 7. i 8. razreda sudjelovat će u finalnom kvizu. Tamo će se boriti za prvo mjesto među svojim vršnjacima i to iz škola u Županji, Otoku, Babinoj Gredi, Cerni i  Privlaci.

Pitanja za kviz osmislila je Udruga Pragma uz potporu Ministarstva zdravstva. Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti osigurat će vrijedne nagrade za pobjednike u oba kviza, tj. najbolje sedmaše i najbolje osmaše.

Samo finale kviza održat će se u Županijskoj vijećnici u Vinkovcima, u sklopu Motivacijskog dana. Termin će se odrediti naknadno.

Poželimo našim učenicima puno uspjeha u finalnom natjecanju!

Pripremila: Sanja Herman-Žeravica, prof.


Osnovna škola fra Bernardina Tome Leakovića Bošnjaci