preskoči na sadržaj

Osnovna škola fra Bernardina Tome Leakovića Bošnjaci

Login
Tražilica

 

Kalendar
« Listopad 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa
Kako pomažete roditeljima u obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova?


e-novine

  

Priloženi dokumenti:
Crtic 1.wmv

Internet tražilice

Web preglednici

                

Mozilla Firefox    Opera        Google Chrom

                    

         Internet Explorer    Safari

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 1. 2015.

Ukupno: 761952
Danas: 28
 
Ovdje možete pronaći korisne i besplatne programe.

  Adobe Reader je besplatan softver koji omogućuje otvaranje, pregled, pretraživanje provjeru valjanosti i ispis PDF datoteka. To je jedini preglednik za PDF datoteke koji može otvoriti i uređivati sve vrste PDF sadržaja, uključujući obrasce i multimediju.

 

  Windows Media Player je besplatni multimedijalni softver koji omogućava korisnicima pregledavanje multimedijalnog audio i video sadržaja, organizaciju glazbene kolekcije i još mnogo toga. poboljšani prikaz naslovnica glazbenih albuma te samih datoteka koje se reproduciraju, pojednostavljeno sučelje upravljanja i brojne nove kratice za upravljanje softverom, podrška za neke od novih audio formata poput Windows Media Audio Professional i WAV Lossless.

            VLC Media Player je jedan od najpopularnijih programa za reprodukciju videa na računalima. Uz još veću stabilnost donosi i mnoštvo novih mogućnosti kao što su trenutačno pauziranje, reprodukcija kadar po kadar, bolje snimanje videa iz vanjskih izvora, preciznija kontrola brzine reprodukcije te mogućnost prilagođavanja alatnih traka. U skladu s tradicijom, nova verzija podržava nekoliko novih, egzotičnijih HD video formata kao što su AES3, Dolby Digital Plus, True HD/MLP i Blu-ray Linear PCM. Multimedijski preglednik koji može čitati DVDs, VCDs, MPEG, i DivX datoteke .

   Mozilla Firefox je besplatan open source  web preglednik.Firefox dolazi u inačicama za Mac OS X, Windows, Linux, a moguće ga je pokrenuti i na mnogim drugim Unixoidnim operacijskim sustavima. 

 

Paint.NET je besplatan program namijenjen za rad sa slikama i fotografijama. Ovaj program ima brojne funkcije koje odlikuju profesionalne i veoma skupe programe za obradu slika (kao što su Adobe Photoshop i Corel Paint Shop Pro), uključujući i mogućnost rada sa više "slojeva" (layers), neograničenu "undo" funkciju, moćne alate za crtanje i obradu slika, kao i brojne specijalne efekte. Korisnički interface je veoma jednostavan za upotrebu.

 

  Skypeje jedan od prvih programa na Internetu koji je počeo pružanje usluge internet telefonije putem audio i videokonferencija te također podržava mogućnost chata i kontakt lista. Komunikacija sa računalo na računalo je i danas besplatna dok ako želimo komunicirati s nekim na fiksnu telefoniju, tada moramo plaćati neku malo naknadu koja je neusporedivo manja od računa koji bismo dobili kada bismo pokušali komunicirati preko fiksnog telefona preko naših operatera. Drastična ušteda se može osjetiti posebice u međunarodnim razgovorima.

   Avast! Free je antivirusni paket koji pruža sigurnost i zaštitu računala. Otkriva i uklanja sve oblike štetnih sadržaja, uključujući spyware, rootkit i trojane.
Ovaj paket je BESPLATAN za kućne korisnike koji računalo ne koriste u komercijalne svrhe.

 

  Winzip je software koji kompresira file-ove i smanjuje njohovu veličinu. Ako šaljete npr. nekome mail a mail je igrom slučaja veči od 10 MB, nažalost nećete ga moči poslati jer je 10 MB maksimalna granica veličine file-a koji možete poslati. Zato ljepo kompresirate file pomoću WinZip-a i smanjiti će te njegovu veličinu. WinZip će vam kao software dobro doći i ako nekome želite poslati neki folder sa nekoliko slika ili teksta, a željeli bi ga poslati odjednom, a ne sliku po sliku. Folder kompresirate i moći će te ga poslati odjednom.

preskoči na navigaciju